Παρουσίαση στο Βόλο του βιβλίου με τίτλο ΙΑΣΙΣ, της Μαρίας Αλμπανίδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τέχνη μου σφραγίζει τη ζωή
Ακούραστα βλέμματα
και σώματα ασώματα πάνω στο δικό μου
πάνω στο δικό σου.
Ο φλοίσβος ν΄ ακουμπά τα χείλη σου
κι εσύ ν αναρωτιέσαι ακόμα
Υπάρχει Θεός;
Το παραπάνω ποίημα της Βολιώτισσας ποιήτριας Μαρίας Αλμπανίδου , μιας "μεγάλης ρομαντικής" είναι μέρος της πρώτης ποιητικής συλλογής της. Η ποίησή της κινείται οριακά στο δίπολο φανταστικό - πραγματικό, σαν να χτίζει υπερβατικές γέφυρες ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Η οριακή αίσθηση του μετεωρισμού ανάμεσα σε δύο κόσμους. Η Μαρία Αλμπανίδου σε πετάει από το φως στο σκοτάδι και μετά πάλι στο φως. Πότε βαθιά ανθρώπινη , διάφανη, γήινη και πότε βαθιά σκοτεινή, μεταφυσική. Κάπου ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους ίσως να βρίσκεται και η "ίασις", η δική της, η δική μας. Η Μαρία ζωγραφίζει στον αέρα μία πόρτα , την ανοίγει και φεύγει και θες να την ακολουθήσεις.
Τα 24 ποιήματα της Μαρίας Αλμπανίδου μιλούν για τη μεταφυσικότητα του έρωτα, για το παιχνίδι της ζωής και του θανάτου, για το χαμόγελο, το δάκρυ. Για όλα τα ανθρώπινα. Αλλά και τα υπερβατικά. Περικλείουν μέσα τους μια σοφία και μια λάμψη. Και μια στιγμή. Που θες να την αρπάξεις και να γίνει δική σου.
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίας Αλμπανίδου ¨΄ΙΑΣΙΣ¨ από τις εκδόσεις Κοντύλι, στον Πολυχώρο Εστίασης La Petite Cantine (Πυράσσου 12, απέναντι από τις Καμάρες των ψαράδικων στα Παλαιά Βόλου).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν oi:
Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, καθηγητής Αγγλικών, συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου
΄Ελενα Ψαραλίδου, νομικός, ποιήτρια, εμψυχώτρια του Volos Poetry Slam
Συντονίζει η Χριστίνα Ρούση-Βέργου, ψυχολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Θα συνοδεύσει μουσικά ο Πέπο Σάλεμ


Share on Facebook

 Δείτε όλα τα εργαστήρια της κατηγορίας

Δείτε όλα τα εργαστήρια της κατηγορίας

Δείτε όλα τα εργαστήρια της κατηγορίας

pinakates_gia_site