Τι και αν οι ελέφαντες δεν ξεχνούν; Προκαλώντας την μαθημένη ανημπόρια: Μαθαίνοντας να μπορούμε…

20.33 

Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας διάρκειας  2 & 1/2 ωρών

Εισηγήτρια: Αταλάντη Απέργη, Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος, Θεατρολόγος (ΜΑ)
 

 

 

Η απειλή, η παραμέληση, η στέρηση, είναι δείγματα κατάχρησης εξουσίας και παραβίασης της ελευθερίας. Όπως ένα ζώο κλεισμένο σ’ένα κλουβί ζωολογικού κήπου ή δεμένο σ’έναν πάσαλο στο τσίρκο, αφού προσπαθήσει να αποδράσει κάποιες φορές και δεν τα καταφέρει οδηγείται σε παραίτηση, έτσι και ο άνθρωπος μαθαίνει μέσα από την απαγόρευση, τον περιορισμό και την καταπίεση της έκφρασης του αληθινού του εαυτού να ‘μη μπορεί’.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας να διαχειριστούμε προκλήσεις και να πάρουμε υγιή ρίσκα μας οδηγεί στην απομάκρυνση από τον αληθινό, αυθόρμητο, δημιουργικό, ανέμελο και χαρούμενο εαυτό μας. Αυτή η ‘μαθημένη ανημπόρια’ είναι που ωθεί το άτομο να χάσει επαφή με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και τελικά να παραιτείται. Οι άνθρωποι, όπως το φυλακισμένο ζώο, ζούμε πιστεύοντας ότι “δεν μπορούμε” να κάνουμε ένα σωρό πράγματα, απλώς επειδή μια φορά στο παρελθόν, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε.
Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό του ελέφαντα, ενός ζώου με εξαιρετική κοινωνική συμπεριφορά κι εκπληκτική μνήμη, και με εργαλεία την τέχνη και την υποκριτική, θα ξαναέρθουμε σε επαφή με αυτό που νομίζουμε ότι έχουμε ξεχάσει. Μέσα από μια ιστορία και φτιάχνοντας τα δικά μας αποτυπώματα, θα αναλογιστούμε τι είναι αυτό που πρέπει να θυμηθούμε για να πάμε ‘ένα βήμα παραπέρα’.

 

 • ΗΜΕΡΑ : Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 
 • ΩΡΑ: 19:00 – 21:30 
 • ΧΩΡΟΣ : Μητσαίων 5-7 , Ακρόπολη (5’ από το μετρό Ακρόπολη),  τηλ 210-3608008 
 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 25 € (ΜΕ Φ.Π.Α.) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΤΩΣΗ  20%
  Αν επιλέξετε και τα τρία εργαστήρια του κύκλου τότε το κόστος διαμορφώνεται σε (60 € με ΦΠΑ & ΚΑΙ 50 € με ΦΠΑ για τους φοιτητές)
 • ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
  1. Αντικαταβολή μέσω ACS
  2. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  3. Με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις
  4. Με χρήση της υπηρεσίας Pay pal
  5. Μετρητά
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Τι και αν οι ελέφαντες δεν ξεχνούν; Προκαλώντας την μαθημένη ανημπόρια: Μαθαίνοντας να μπορούμε…”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Additional information

Weight 0.700 kg