ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπύρος Παπαχαρίσης
Λήψεις
Η συγκεκριμένη ποιητική συλλογή, δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά “ΛΗΨΕΙΣ”, όπως τιτλοφορείται. Λήψεις, συναισθημάτων, ιδεών, αντιλήψεων, εικόνων… λήψεις, μιας ζωής γεμάτης από τυχαία γεγονότα και συνειδητές επιλογές. Μέσα σε αυτές τις συνειδητές επιλογές βρίσκονται και οι εκδόσεις Κοντύλι και ο εκδότης Δημήτρης Παντελής, οι οποίοι συνειδητά επιλέχθηκαν ως εκφραστές αυτών των “ΛΗΨΕΩΝ” της ζωής.

Κατερίνα. Δ.Βεργετάκη

Πτυχιούχος του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών

του Πανεπιστημίου του Montpellier Paul Valery

και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ιδίου τμήματος

Για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης γεννήθηκε στη Φιλύρα (Λεσιανά) Τρικάλων. Μαθητής ακόμη στο Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε Σεμινάριο της Φιλοσοφίας των Επιστημών, στην Πολυτεχνική σχολή του Α.Π. Θ.(1988-1989). Από το 1991-1996 ήταν μεταπτυχιακός υπότροφος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), παίρνοντας μέρος σε μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια του προγράμματος “Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας” (Π.Φ.Ι.Ε.Τ). Στις 19.3.1997 πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην περιοχή της “Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας” (βαθμός Άριστα 10), και 29/5/97, αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας του Ε.Μ.Τ. στην περιοχή της “Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας”. Πήρε μέρος σε πολλά Ερευνητικά Προγράμματα, παρουσίασε εργασίες σε πολλά συνέδρια,έχει δημοσιεύσει Επιστημονικές εργασίες και έχει δημοσιευμένες μεταφράσεις:

Tiles,M., “O G.Bachelard και η αναλυτική παράδοση της Φιλοσοφίας της Επιστήμης”,Νεύσις 2, σελ. 45-69 (1995).Tiles,M., “Μπασελάρ- Επιστήμη και Αντικειμενικότητα”επιμ. Α. Μπαλτάς, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελ. 1-156,274-306 (1999).Fowler,D.H., “Tο Ιστορικό της Ανακάλυψης της Ασυμμετρίας-μια νέα θεώρηση”, επιμ. Χριστιανίδης, Νεύσις 10, σελ. 45-61.

Αυτή η ποιητική συλλογή είναι η πρώτη του.

Για φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.kondyli.gr/press-kit
Ευχαριστούμε για κάθε δημοσίευση-αναφορά εκ μέρους σας.